Over

zitiz leren label met zeilring

In 2012 heb ik, Marion Bos, het label Zitiz opgericht dat staat voor uniek, handgemaakt, exclusief en gepersonaliseerd zitten.

De producten van Zitiz  vertellen een verhaal door materiaalgebruik en details. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het recyclen van oude materialen. Dat vind ik geweldig. Authentiek, stoer en doorleefd. Niet alleen omdat het goed is  voor het milieu. Deze materialen vertellen het verhaal van de eigenaar. Oude jeans, legermaterialen, canvas en leer zijn enkele van mijn favoriete materialen.

Inspiratie vind ik op beurzen, in vakbladen of gewoon op straat. Mijn ontwerpen ontstaan meestal niet op papier. In mijn atelier ontstaan ze vaak letterlijk onder mijn handen. De mix van materialen in combinatie met bijzondere details maken mijn producten uniek, bijzonder en exclusief. 

Het werken met je handen en iets nieuws creëeren heb ik van thuis, opgegroeid in een bouwbedrijf, meegekregen. Al gauw was ik handig met naald en draad en werd textiel mijn passie.

Marion bij Starters in beweging nov 2013

Ik heb een HTS Textiel achtergrond en later een coupeuse opleiding gevolgd.

Tijdens de GEW Zwolle in november 2011 heb ik (met dit toen nog idee) een prijs gewonnen als aanstormend talent voor startende ondernemers.

Met mijn expertise op gebied van textiel en confectie help ik je graag verder een product te ontwikkelen en realiseren.